Testing testing. 

Dexcom sensorer är testade och godkända för barn från två år. En sensor ska hålla i sju dagar. Därefter brukar de flesta kunna starta om den och köra vidare ett tag till. 

Juno var tio månader vid debut. Vi har testat att sätta sensorerna på alla tänkbara platser på kroppen. Endast två sensorer har funkat i sju dagar. De flesta betydligt kortare än så. 

Många fasthållningar och många nålar.  

Med fungerande sensor kan vi leva ganska normalt. Utan sensor famlar vi i mörkret medan blodsockret åker berg- och dalbana. 

I början hade vi sensorn på övre delen av rumpan. Funkade dåligt eftersom han ofta låg på den när han sover vilket gjorde att den ballade ur och antingen visade ‘compression lows’ eller ???

Nu satte vi den lite högre upp, och lite ut mot midjan, för att undvika att han ligger så tungt på den. Håll tummarna nu!

Var funkar det bäst för er andra Dexcom-användare att ha sensorn?

Annonser

10 reaktioner på ”Testing testing. 

 1. Hej! Williams mamma här 😊 Vi sätter sensorn på framsida lår och de funkar alltid 7 dagar. Endast en gång har vi fått ta bort en som var dålig. Har ni provat det stället?

  Gilla

   1. Åh vad dumt! Hoppas nån annan kan ge er bättre tips. Men inte visste jag att cgm:en var från 2 år! Varför det liksom? Förresten, gillar din blogg 😊 du skriver så otroligt bra. Jag känner igen mig så mycket i allt du skriver. Kram

    Gilla

   2. Den är testad och godkänd från två år. Inte så vanligt att mindre barn får diabetes så det är nog inte prioriterat att utveckla den vidare just för små barn.

    Tack för fina ord – de värmer!😃

    Kram

    Gilla

 2. Hej

  Vi sätter dexcom på magen samma höjd som naveln men ngn cm ifrån. Vi har haft den 2 1/2 v som längst men nästan alltid 2 v.
  Lycka till

  Gilla

 3. Hejsan!
  Vår lilla prins på snart 3år debuterade på juldag 2014 och fick cgm efter ca 3 v. Vi sätter den på baksidan av överarmen (typ i gäddhänget) och det brukar oftast funka 2 veckor. Några har strulat men då har vi ändrat vinkel lite nästa gång. Vi växlar mellan armarna så huden får vila. Sätter compeedplåster under cgm;n och mepitel över och klipper hål för sensorn. Kämpa på o lycka till!

  Gilla

  1. Hej!

   Vad härligt att det oftast funkar så bra för er!
   Kan du förklara eller visa bild på hur ni ändrat vinkel till det bättre?

   Vi kör också skavsårsplåster under och sedan Tegaderm över. 👍

   Tack – vi kämpar på alla diabeteshjältar tillsammans!⭐️

   Gilla

   1. Först satte vi den lodrätt så nålen går in mot axeln och nu senast på tvären ist. Fick tipset från supporten när vi hade strul med ett par i följd som gav ??? efter bara nåt dygn. Tänkte testa lodrätt uppifrån också. Fick förklarat att om ”tråden” inte kan läsa av värden utan man bara får ??? så kan man testa att sätta den på lite olika sätt för att se om den hittar värden lättare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s