Har det stabiliserat sig NU då??

För några veckor sedan var det dags igen. Juno började stiga okontrollerat på kvällarna, hamnade runt 17 i blodsocker och var svår att få ner.

 Vadå svår att få ner?

Jo, vi kan ge massor med extra insulin för att sänka blodsockret, en så kallad korrigeringsdos. Ibland händer inte ett skit utan det ligger kvar på 17, eller t o m klättrar ännu högre. 
Så gör vi om samma sak med några timmars mellanrum och plötsligt så inte bara sjunker han utan tvärdyker. Rent av livsfarligt utan fungerande sensor eller väldigt täta blodsockerkoller med stick i fingrar eller tår. 

Så vi testade att justera upp basalen på kvällen, den dos insulin som pumpen kontinuerligt tillför Juno. Det var inte tillräckligt utan han behövde även mer insulin till kvällsmaten för att bromsa stigningen. 

Till slut verkade vi ha hittat rätt – yes, där satt den!

Eller inte. 

De tre senaste kvällarna har han istället för att stiga upp till 17 plötsligt gjort tvärdykningar! Sådär att vi, när han sovit, varit tvungna att ge honom massor med saft. Det enda som är möjligt att få i honom när han sover.  

Så ikväll blev det kvällsmat utan att ge något måltidsinsulin. Trots det ännu en dykning nyss, dock inte lika mycket eller lika snabbt. Gissar att vi även behöver sänka tillbaka basalen. 

Så nej. Vidare stabilt är det väl inte – utan det är diabetes. Diabetes i ett nötskal. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s