Jihde, flow och ännu ett reportage

Samma dag som det efterlängtade äntligen sker – Peter Jihde outar sin typ 1-diabetes för hela svenska folket – firar vi med en helt magisk blodsockerkurva!!
  

Att blodsockret gick helt bananas sen på natten förtränger vi och behåller istället lyckokänslan över den magiska kurvan från igår. Jag greppar varje litet tillfälle att få glädjas!

Peter Jihde gjorde ett grymt bra framträdande i tv där förhoppningsvis fler fick upp ögonen för hur lömsk denna sjukdom är. Det går framåt!

Samtidigt är jag medveten om att arbetet ändå aldrig tar slut. Aldrig. 
Hur mycket vi än informerar och delar med oss av vår kunskap så når den ändå inte fram till alla utan det är bara att fortsätta. Igen och igen. 

Mitt i – tidningarna går ut till drygt en miljon läsare. Junos och min medverkan där var för oss en självklarhet. Att kunna göra något som förhoppningsvis i slutänden gagnar Juno, och andra små superhjältar, känns självklart!

http://gamla.mitti.se/juno-lever-med-en-dodlig-sjukdom/

Artikeln spreds som en löpeld på internet och vi har blivit igenkända i affärer, på barnens förskolor och skolor och därmed har diabetes fått mer uppmärksamhet. 

Uppmärksamheten har även visat sig i form av ett anonymt brev, där det avslöjas att vaccin är den stora boven till varför diabetes ökar och ett stort paket där vi fick en manual och diverse örter och kryddor, bland annat kanel, för att bota diabetes…

Tidningen Allers kontaktade oss, för att även de ville göra ett reportage om Juno för att sprida kunskap om typ 1-diabetes, i februarinumret är vi med där så håll utkik!

Denna gången valde jag att lägga fokus på rätten till att få de hjälpmedel man behöver och det faktum att alla är olika och behöver således olika hjälpmedel. 

Att, som när jag slogs för att Juno skulle få Libre, få höra att vi ju redan har en sensor är så oförsvarbart oprofessionellt när den vi har inte fungerade ! !

Annonser

5 reaktioner på ”Jihde, flow och ännu ett reportage

  1. Jag har läst om er vid ett flertal tillfällen nu och tänkte att det är nog dags att säga att ni når fram. Att du orkar blogga och engagera dig mer än bara överleva dagen är ofattbart starktl! Jag har också en son som fick diabetes när han var 10 månader, 18 månader nu. Han är ovaccinerad så det beror inte på det. Vi har också haft stora problem med svängande socker och högt hba1c. Får man fråga vad Juno har? Vill du komma i kontakt privat får du gärna höra av dig. Stor styrkekram från en som vet hur det känns ❤️❤️❤️

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s