När orden inte räcker till

Mod. Styrka. Livsglädje. 

Några av de ord som bäst beskriver mitt fantastiska barn. Ändå är de långt ifrån tillräckliga. 

Härom dagen var blodsockret åt det lägre hållet hela dagen. Svårt att äta och sa att han hade ont i magen. Jag förstod men ville inte inse. Till slut kom den – första kräkan. 

Ett intensivt förlopp med fortsatta kräkningar varje kvart som lyckligtvis avtog efter några timmar, det fortsatte men lyckligtvis med längre intervaller. 
Blodsockret sjönk, och sjönk. Ketonjävlarna, som förgiftar kroppen, steg och steg. 

Tappraste barnet som varken ville äta eller dricka något tuggade ändå i sig druvsocker efter druvsocker när jag förklarade att han behövde göra det om vi skulle klara oss hemma. Alternativet är inläggning med intravenöst glukosdropp. 

Vid så täta kräkningar är druvsocker enda alternativet då det tas upp snabbast av kroppen. När det lugnat sig lite valde Juno att istället dricka saft för att hålla blodsockret uppe och ketonjävlarna på en rimlig nivå. 

En liten tvååring som trots att han inte vill knaprar druvsocker på druvsocker – för att han vet att det är vad hans kropp behöver just då.  

En liten tvååring som nästan varje gång hann säga till, och lyckades pricka hinken. 

En liten tvååring – som jag beundrar så mycket att mitt hjärta svämmar över av kärlek och stolthet. 

En liten tvååring. ❤️

Annonser

3 reaktioner på ”När orden inte räcker till

 1. Hej följer er resa då och då att du ens orkar, så mycket styrka till dig. Jag själv är 37 år snart och fick min diagnos diabetes typ 1 för snart tre år sedan, det va tufft och denna sjukdom är sååå jobbig. Fråga läkarna om ni kan ge er kämpe vaccinet dukoral mot mag och tarm sjukdomar för jag har tagit den och jobbar på förskola där magsjukan går titt som tätt men trots d har jag sen jag tog vaccinet i samband m en resa till Thailand inte haft något problem med magsjuka. Styrke kramen till er

  Liked by 1 person

 2. Jag blir så himla berörd!
  Känslorna är många i att följa er blogg.
  Lycka över att se vilken fantastisk mamma du är, att läsa om hur du kämpar dag ut och dag in. Samtidigt som mitt hjärta smärtar av att läsa om vad fina lilla Juno går igenom varje dag. Vilka fantastiska kämpar ni är, vilket fantastiskt team.
  Jag fick själv diabetes innan jag fyllde 4 år, jag var ändå så pass gamal att jag förstod. Jag är i dag 27 år gammal och mitt liv är alldelens fantastiskt. Och jag är helt övertygad om att Janos liv kommer att bli helt toppen med en sån super mamma. Herregud kvinna, du måste vara gjord av stål.
  Jag önskar så innerligt att jag kunde göra mer än att bara skriva några simpla ord för er!
  Alla styrka & kärlek till er!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s