Fyra dagar med G5

Uppstart av Dexcom G5 på sjukhuset i tisdags. Först ut att få en sensor var jag – allt för att försöka lugna barnet i fråga. Vet inte om det lyckades dock men tanken var god.

Det jag befarade mest av allt var att se de där jäkla ??? igen. De som innebär att sändaren för tillfället har svårt att tolka sensorvärdena. Redan under de två timmar det tar att starta upp sensorn dök de upp men bara för en liten stund. Puh. 

Första dagen stämde värdena bra, även vid kalibreringen första kvällen. På morgonen däremot var besvikelsen stor när både stick i tån och Libre visade 10 medan Dexcom visade ett värde på 6. Oacceptabelt stor skillnad även om jag är medveten om att just första dygnet kan vara extra svajigt. Nästa gång kör vi nog en extra kalibrering bara just första dygnet. 

Därefter har den dock levererat värden som stämmer relativt bra överens med stick i finger/tå. I vanliga fall använder vi Omnipods PDM för att kolla blodsocker med men eftersom Dexcom rekommenderar att man använder en sk ‘silvermätare’ vid kalibrering så såg jag till att fixa en Contour blodsockermätare som är just silverklassad. Teststickorna till Omnipod är inte så tillförlitliga att de är silverklassade. 

Här stämmer G5 väldigt bra med stick i tån medan Libren ligger lägre, som ni ser. 😊

 

Mycket intressant att köra Libre och G5 parallellt – det är tydligt att de båda har sina för- och nackdelar. Libren hänger med bättre vid snabba svängningar men just denna Libresensor tenderar att rusa iväg något för högt. 

Det vi främst är ute efter är ju larm nattetid. Nu har det varit varannan natt högt och varannan lågt så larmen har verkligen gett oss mycket hjälp genom att bättre kunna förebygga låga respektive höga värden. Skönt för oss alla att slippa vakna till LO och ett skakigt ledset barn, eller till skyhöga värden. Mer sömn har det dock inte blivit. Än. 

Efter bara ett par dygn ballade sensorn ur en stund och visade ??? i ca 40 minuter. Även Libren kan visa sensorfel ibland men då bara så korta stunder som några minuter. Fick lust att ge upp där och då men givetvis kör vi på som planerat och ser hur länge den fortsätter leverera. Hoppas klara oss utan mer sådan förvirring. Vill ha och behöver en så stabil sensor som möjligt som levererar tillförlitliga värden och kan hjälpa oss med att larma när det behövs. 

Vi hade inte tänkt att under testperioden använda oss av de tekniska möjligheterna som att följa blodsockret i mobilerna men det gick så otroligt enkelt att fixa så att även det är igång nu. 
Tre dagar kvar för sensorn att leverera – hoppas hoppas!

  

Annonser

En reaktion på ”Fyra dagar med G5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s