Ångest på burk & Libre alarm

Jag mår som bäst när vardagen flyter på och jag kan låtsas att vi lever ett normalt liv. Total lycka varje morgon Juno vaknar och mår bra. 

Mindre bra vid sjukhusbesök eller läkarsamtal gällande Junos sjukdomar som gör att jag måste leva i den verklighet jag helst av allt skulle vilja fly ifrån. Ta med mitt barn och fly långt långt bort. 

En liten burk fylld med ångest. Medicin för att skydda njurarna. Enligt läkaren med snäll biverkningsprofil men farmaceuten sa till mig att hålla koll ifall att han blir yr då det är väldigt vanligt. 

Jag hoppas den gör sitt jobb och skyddar de små ovärderliga njurarna. 

Som ni vet har vi länge saknar larm till Libren som i övrigt fungerar så bra för oss. Något oerhört positiv diabetesen lett till är alla fina människor vi lärt känna varav en av dem satt upp Libre alarm till oss! En Sony smartwatch fästs med en hållare över sensorn, den skickar blodsockervärden var femte minut till en Android. Man ställer själv in vilka nivåer man vill ha på både låg- och höglarm. Med hjälp av ännu en app ser vi blodsockervärdet direkt på skärmen. 

Stort tack till du-vet-vem!!

Vill ni veta mer så kika in i Facebookgruppen Nightscout och/eller Libre geeks. 

Annonser

3 reaktioner på ”Ångest på burk & Libre alarm

 1. Hej!
  Jag vill bara säga tack! För att du delar med dig i bloggen och får mig förstå så mycket. Jag har själv typ 1, sedan jag var 5 år och är nu 23. Jag förstår så mycket bättre när jag läser vad du skriver hur det var för mina föräldrar.
  Mitt blodsocker är berg och dal-bana, jämt ungefär. När jag inte orkar brukar jag tänka på diabetesen som mitt husdjur, min dinosaurie som jag måste ta hand om. Och ofta tänker jag på Juno, hur stark och tapper han är, och då får jag lite ork att också fortsätta fightas.

  Liked by 1 person

 2. Följer er resa titt som tätt och ser att ni kämpar på. Önskar lycka till!
  Ett par frågor: Är det bara Sonys smartwatch som funkar? Och måste den sitta ovanpå sensorn? Mottagaren, fungerar alla smartphones?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s